Skola

Varit i skolan idag.
Det var ett under att jag kom upp ur sängen så trött som jag var.
Trots att jag somnade i en bra tid igår vad jag vet.
Skolan var som skolan brukar.

I eftermiddags så åkte jag och plockade svamp med syster Laila.
Fick hur mycket som helst på typ 1½ timma bara.
Så nu är den rensad efter många om och men och håller på att förvällas.
Det har tagit längre tid än jag först trodde att det skulle ta.
Hade tänkt göra trattkantarellsoppa ikväll, men antar att jag får göra det imorgon istället.
Så nu blir kvällen bara lugn och inget annat.

Kommentarer
Postat av: Robert Hermansson

vill också ha soppa, hoppas du fick en lugn kväll

2011-09-30 @ 09:37:47
URL: http://roberthermansson.wordpress.com/
Postat av: gubbfan

Om du har någon möjlighet att torka "trattisarna" nästa gång du plockar är det toppen.

Torra sådana är bara att smula ner i redningen när man gör en sås tex och du får en fantastisk svampsås. Lika enkelt att använda till nästan allting.

Dessutom tar de torra svamparna nästan ingen plats.



En 5-åring! som var van datoranvändare och som hittade till svampsidor på nätet lärde mig att det jag kallade trattkantareller lika ofta var rödgul trumpetsvamp.

Jag kan fortfarande inte skilja på vilket som är vad, men kolla du. De är lika goda i alla fall.

2011-09-30 @ 20:09:39
URL: http://gubbfan.bloggplatsen.se
Postat av: gubbfan

Tack för smickret!

Jag bryr mig egentligen inte om smicker, men älskar att folk anser att jag är värd att smickra.

:-)

annars är det himla enkelt att sitta här på min kammare och komma med egna åsikter om vad de gör där borta i Fjollträsk, men att sitta där mitt i smeten är nog en annan sak.



När jag skrev om att torka svampen tänkte jag inte på en två-årings behov av att röra och undersöka sin omgivning.

Annars finns det visst speciella torkgrejer att köpa när du blivit förmögen på den där lotten man aldrig köper

2011-10-01 @ 10:02:55
URL: http://gubbfan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0