Ibland

Ibland önskar jag att böcker och filmer alltid slutade olyckligt.
Men för det mesta blir jag ändå gladast av lyckliga slut.
En bra film eller bok är när den får mig att le, gråta och skratta om vartannat.
Men ibland, ibland vill man ha ett olyckligt slut.

Kommentarer
Postat av: Lina

Oh tack Joanne! :D Ska genast kolla in, tycker det är så kul att sitta och trixa lite med bilder!



JA, olyckliga slut kan vara bra i bland, förr läste jag bara böcker som var just sorgliga och tragiska just för att dom berörde och stannade kvar, nu har jag blivit så himlans blödig att jag har svårt för det där sorgliga, så det får gärna vara lite sorgligt men då ska det nog va ett lyckligt slut också annars bölar jag och mina hormoner sönder :P



Hoppas allt är bra med er! Massvis med pussar & kramar!

2011-01-27 @ 20:23:55
URL: http://fearsofjune.blogspot.com/
Postat av: Malin Elise

He he, nej inte direkt det är något som upprepas och har dykt upp i flera kurser jag läst, sedan är jag intresserad av genus och läser gärna en del av det under fritiden (bl a "ge ditt barn 100 möjligheter istället för två"). Vilken kurs är det du läst, eller rättare sagt vad hette den?

Nej jag har inte satt på Patric någon kjol, hade han velat prova någon av mina hade han fått det, men jag är väl också för präglad av att "pojkar ska inte ha kjol och klänning" så jag hade inte direkt gått och köpt en till honom. Jag försöker vara medveten om genus, men samtidigt anser jag väl att de flesta har vissa gränser till vad de tycker är ok att göra? Jag tror att jag genom att sätta på Patric en kjol hade get mobbare en chans att yttra sig, människor som mobbar har väl alltid något att trycka ned andra för, men en kjol är lite för "kom och tryck ned mig" än en rosa tröja. Jag hoppas du förstår hur jag menar där, sedan hade inte jag själv sett ned på en pojke som hade kommit till förskolan i kjol utan det är bara den där rädslan som mamma jag har att jag inte vill att mitt barn utsätts för mobbning, eller jag vill inte att mina tankar, handlingar och åsikter ska skada Patric för det är ju han som får ta smällen. Vi får se i framtiden om jag ändrar mig på den punkten.

Jag ser nästan det som en självklarhet att färger spelar roll, är inte det bevisat (har ju ingen källa nu men du har säkert också hört det innan) att färger har inverkan på humöret och hur de uppfattas? Det finns ju t ex varma och kalla färger, de har väl inte fått de benämningarna om det inte var för att färgerna uppfattades som varma och kalla? Och det här med favoritfärg, jag har stött på främst några pojkar som klart och tydligt uttryckt att deras favoritfärg var rosa, alltid gick de då klädda i svart eller andra mörka färger på sina kläder, har de då en viss favoritfärg och kanske hade haft en tröja i den färgen så hade ju det påverkat deras humör för man känner sig gladare då man trivs med det man har på sig. Jag tycker det spelar roll med färger, men det är inte bara det genus handlar om såklart!

Hehe, människan kan bli stött för vad som helst. Det går väl att fråga "vad heter bebisen?", man behöver ju inte säga just "den". Men ja det är en smaksak det där med färger och så, vi hade också mycket blått till Patric då han var bebis och jag funderade inte alls något direkt över det då, mitt intresse för genus vaknade först då Patric var ca 1 år och jag började skaffa mig information om genus och vad det har för påverkan på barn och hur de så småningom ser på sig själva och andra. Ju mer medveten desto bättre anser ju jag.

Att tvinga in flickor/pojkar in i en motsatt könsroll är absolut fel det med och det är ju inte det som kallas för genus då har man missförstått begreppet. Genus handlar om att uppmuntra barn till saker som inte har med könet att göra, skapa möjligheter för dem och inte spärra av vissa vägar bara för att det är det ena eller det andra könet. Men som sagt tvingar man barn till något handlar det inte om genus längre då har det övergått till något helt annat.



Att du skulle behandla Tiili som en pojke eller just när det gäller tillrättavisandet av då hon gjort något fel kanske mer har att göra, som du säger på hennes ålder? Det jag pratar om är vad undersökningar har visat generellt då man kommer till hur man tillrättavisar pojkar och flickor olika, sedan finns det alltid undantagsfall, alla är inte lika och gör likadant. Vi sa också och utryckte oss i kortare meningar då Patric var yngre, man får ju anpassa språket till åldern och är det en situation som är farlig för barnet så står man ju inte och föreläser för barnet innan man tar det ur själva situationen och då har då jag långt tidigare redan skrikit NEJ. Det är efteråt som man kan säga typ "du fick inte stå vid spisen för den är varm och kan göra jätteont", så kan man ju säga fast man vet att barnet kanske inte förstår exakt alla ord man använder.



Haha, du har så bra minne, det har jag inte kommit ihåg sedan du nu sa det. Jo jag minns, tänk vad man såg livet ur en annan synvinkel? :-) det är ju tur man förändras, för hur hade det varit om man aldrig sa nej? Hmm... det är en annan diskussion man kan ha ;-P



Puss puss

2011-01-27 @ 21:36:39
URL: http://malinelise.blogg.se/
Postat av: Malin Elise

Det jag menade då jag pratade om den där undersökningen om symetriska ansikten var att hade den undersökning kommit fram till samma svar om det hade varit så att vi hela tiden hade matats med männsiskor som inte var modeller och inte så symetriska, tänk om idealet var att vi skulle ha supersmala läppar och det hade cirkulerat inom kändis och modellvärlden, hade vi då sputat in massa skit i läpparna för att få dem större? Det tror inte jag, vi påverkas i alltför stor utsträckning av det vi ser och vad vi sedan anser som skönhet.



Och det där om att döma människor, hur menar du att jag gör det kvickt i detta inlägg om skönhetsoperationer? Du får gärna förklara för mig, anledningen för att jag skrev ett inlägg om att döma andra var att jag fick en så intressant kommentar om att "jag skulle anse mig bättre än andra", vilket jag inte gör i det här fallet, jag tycker bara att utseendesfixeringen spårat ut totalt, sedan ser jag inte ned på de som pumpat upp bröst eller läppar, de gör de som de vill det är deras kroppar och jag äger inte dem men jag håller fortfarande fast i min åsikt, min åsikt är inget angrepp mot alla som gjort operationer och att de är på ett visst sätt.

Men du kanske uppfattade det annorlunda då än vad som var min tanke? :-)

2011-01-27 @ 21:46:16
URL: http://malinelise.blogg.se/
Postat av: Malin Elise

Vad för ämneslärare ska du bli, du har säkert sagt det innan men jag minns ju ingenting nu för tiden... konstigt...



Hehe, ja fast det kanske har att göra med att de som åker moped kanske får ha hand om ett större bostadsområde än de som cyklar? Jag vet inte, jag blev bara lite smått irriterad över insändaren :-)

2011-01-28 @ 18:14:06
URL: http://malinelise.blogg.se/
Postat av: Malin Elise

Jo jag håller med om att det kanske är dumt om det resulterar i att de måste avskeda folk, och så är det säkert, så är det med allt idag känns det som. Flyttas inte företag utomlands så görs det andra förändringar för att slippa ha onödigt många anställda... känns lite skrämmande att tänka så också. Blickar man tillbaka till våra föräldrars tid så var en del kanske sämre än vad det är idag, samtidigt som då var det inga större svårigheter att hitta ett arbeta, vad jag hört i alla fall....

2011-01-28 @ 18:58:19
URL: http://malinelise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0